Heeft een kunststof schuifpui nadelen? Die zijn er, maar ze vallen compleet weg als je nagaat wat de voordelen van schuifpuien zijn. Een pui bestaat voor een groot deel uit glas en laat daardoor een zee van licht binnen in je woonkamer. Hij verbindt binnenshuis met buitenshuis en creëert een ultiem gevoel van vrijheid. Je woning kan niet opener worden zonder er een gevel uit te breken. Een kunststof schuifpui is onderhoudsarm, inbraakbestendig en is voordelig geprijsd. Bovendien kan zo’n pui over het algemeen zonder ingrijpende werkzaamheden aangebracht worden. Wil je meer weten over de voordelen en nadelen van een kunststof schuifpui? Lees dan verder.

 

Een kunststof schuifpui heeft veel voordelen

Een kunststof schuifpui is uitstekend geprijsd, biedt goede isolatie en is bestand tegen verwering, inbraak en verkleuring. Kunststof voor een kunststof schuifpui wordt grotendeels uit materiaal van de recycling gewonnen en belast het milieu daardoor nauwelijks. Dit zorgt ook voor de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en de enorme levensduur: een kunststof schuifpui kan meer dan veertig jaar meegaan. Onderhoud heb je er bijna niet aan, en het materiaal is erg goed bestand tegen schade. Omdat kunststof zich ideaal laat kleuren en vormen kan je kiezen voor een look die precies bij jouw woning en jouw stijl past. Er zijn ook een paar kunststof schuifpui nadelen: de aanschafprijs van een kunststof schuifpui is hoger dan die van hout. Daarbij moet je de relatieve levensduur van de twee materialen vergelijken: een kunststof schuifpui gaat tot tien keer langer mee. Niet iedereen vindt kunststof een aantrekkelijk materiaal, hoewel het tegenwoordig mogelijk is om erg knappe imitaties van houtstructuur te maken in kunststof. Ook is het een nadeel dat je in een kunststof schuifpui geen gaten kunt boren.

 

Kies je model kunststof schuifpui

Zoals je zag zitten er grote voordelen aan een schuifbui, en bestaan er niet veel kunststof schuifpui nadelen. Wat je eigenlijk in handen krijgt is een gevel met goede isolatie en beperkt gewicht, die je eenvoudig kan openen zonder lastige deuren. Door de wijde oppervlakte die geopend kan worden kan je op mooie dagen min of meer buiten leven, ook al ben je binnen. Het openen van een kunststof schuifpui is makkelijk door het bestaan van meerdere mechanismes die de bewegende delen of vleugels soepel laten lopen. Het meest gebruikte systeem heeft een vleugel die op stugge borstels beweegt en in één beweging geopend kan worden. Voor de bredere vleugels wordt een ander systeem gebruikt, de zogenaamde hefpui. Door slim gebruik te maken van een hendel wordt de pui een stukje opgetild, waardoor hij dankzij de zwaartekracht erg soepel opent. Ten slotte is er de kiepschuifpui, die niet alleen heen en weer kan worden geschoven, maar ook een stuk kan kantelen om frisse lucht in huis te laten.

 

De prijzen voor aankoop en installatie van een kunststof schuifpui

Afhankelijk van hoe breed je gevel is kan je kiezen voor een tweedelige, driedelige of vierdelige kunststof schuifpui. De goedkoopste pui bestaat uit twee delen, waarvan er

één geopend kan worden. De driedelige variant is breder en bevat meestal één deel dat geopend kan worden. Voor de allerbreedste panden is er een vierdelige pui, waarvan twee delen geopend kunnen worden. Dit is de duurste variant. Al deze varianten worden uitgevoerd met interne stalen versteviging en voorzien van HR++ glas, dat voor een uitstekende isolatie zorgt. Als je een kunststof schuifpui wilt laten installeren door een vakman betaal je een meerprijs. Omdat een kunststof schuifpui relatief makkelijk te monteren is, zijn de arbeidskosten laag. Je kan de montage ook zelf uitvoeren, maar daar kleven bij een kunststof schuifpui nadelen aan: door het grote gewicht en flinke formaat is dit een lastige klus. Bekijk in het overzicht de tarieven voor de verschillende kunststof schuifpuien en de montage ervan.

 

Formaat gevel Model schuifpui Tarief gemiddeld Tarief gemiddeld

Incl. installatie

3 tot 3,5 m Twee delen €2500,- €3000,-
3,5 tot 4,5m Drie delen €3200,- €3700,-
4,5 tot 6 m Vier delen €4200,- €4700,-
       

 

 

Hoe je het meeste van je kunststof schuifpui geniet

 

  • Eén van de kunststof schuifpui nadelen is dat hij niet goed past in een oud pand met een eerbiedwaardige uitstraling. Bezit je zo’n tijdloos monument, kies dan liever voor een schuifpui met een klassieke look, uitgevoerd in hout. Een kunststof schuifpui haalt waarschijnlijk de verkoopwaarde omlaag.
  • Aarde, steentjes en kleine objecten in de rails of borstels van de vleugel zorgen voor een stroeve beweging ervan. Als je vleugel niet meer lekker opent, is de eerste stap naar een oplossing het reinigen van de rails of borstels. Licht de vleugel uit zijn frame, en maak het frame schoon met een borstel, stofzuiger of doek. Gebruik nooit smeerolie, wax of siliconengel om de vleugel te smeren: je zorgt er alleen maar voor dat er meer vuil blijft plakken en/of dat de wieltjes van de vleugel slippen.
  • Loopt je pui stroef en helpt schoonmaken ervan niet? Dan is het mogelijk dat, na lang gebruik, de wielen onder de pui aan vervanging toe zijn. Om deze klus uit te voeren kan je het beste een vakman om hulp vragen.
  • Zoek online naar recensies van de schuifpui(en) die je op het oog hebt. Als de schuifpui door meerdere onafhankelijke bronnen goed is beoordeeld mag je er op rekenen dat hij lang en zonder problemen meegaat. Bespaar niet op een kunststof pui, of je zit misschien tientallen jaren opgescheept met een inferieur product.

 

Een kunststof schuifpui vinden dankzij gratis offertes

Het zoeken naar een kunststof schuifpui heeft nadelen: er zijn zoveel aanbieders, dat je bijna niet kan zien wat nou het beste product voor jou is. En welke aanbieder daarvan de mooiste prijs en voorwaarden heeft. Eén van de oplossingen voor dat gezoek is het opvragen van een stel offertes: heldere en beknopte aanbiedingen waar je precies ziet wat je krijgt en wat je betaalt. Wij specialiseren ons in actuele offertes, die je gratis kunt opvragen en vergelijken. Wij krijgen ze van vakmensen uit jouw streek, dus je kunt de offertes meteen inzetten om een kunststof schuifpui te bestellen. Klik hier en je bent meteen volledig op de hoogte.