Ben je op zoek naar actuele kosten van een kunststof schuifpui inclusief plaatsen ervan? Dan willen wij je graag verder helpen: we vertellen je alles over het kostenplaatje, de keuzes en de voordelen van een kunststof schuifpui. Een schuifpui is populair omdat hij meestal zonder grootschalige verbouwingen geplaatst kan worden, en heel veel bijdraagt aan je wooncomfort. Met één vloeiende beweging sta je in je tuin, waardoor je woning sterk verbonden wordt met de buitenwereld. Een pui geeft door het grote oppervlak aan glas ongeëvenaarde ruimte en vrijheid. In deze tekst leggen we uit wat de voordelen van schuifpuien zijn en op welke kosten voor het plaatsen van een kunststof schuifpui je kunt rekenen – en hoe je daar op kan besparen.

 

Waarom zou je voor een kunststof schuifpui kiezen?

Voordat we doornemen wat de gemiddelde kosten voor een kunststof schuifpui inclusief plaatsen zijn, staan we stil bij de redenen die er zijn om een kunststof schuifpui te nemen. Dat zijn er veel: om te beginnen is een kunststof schuifpui in veel verschillende uitvoeringen en kleuren te krijgen. Kunststof laat zich uitstekend vormen en kleuren, en daardoor kan je een kunststof schuifpui kiezen die exact in het verlengde van de stijl van je woning ligt. Een kunststof schuifpui kan zelfs worden voorzien van een erg overtuigende houtlook, of eventueel een aluminium buitenkant. Een kunststof schuifpui biedt een uitstekende isolatie en is vaak intern versterkt met stalen frames, waardoor hij erg inbraakbestendig is. Een ander voordeel is de duurzaamheid: kunststof rot niet, verkleurt niet en vertoont geen slijtage. Dit in tegenstelling tot materialen als metaal en hout. Door die grote duurzaamheid is het trouwens ook een milieuvriendelijk materiaal: het gebruikte kunststof kan vele malen gerecycled worden na gebruik, en heeft daardoor een lage milieubelasting.

 

De soorten kunststof schuifpui

Er bestaan meerdere systemen voor het openen van je kunststof schuifpui. In principe is een schuifpui gewoon een lichte gevel die deels weggeschoven kan worden, zodat je op mooie dagen praktisch buiten woont. Voor de meeste puien wordt het eenvoudige schuifsysteem gebruikt. De vleugel van de pui (het schuifbare gedeelte) kan gewoon naar links of rechts worden geschoven. Om een grotere en daardoor zwaardere kunststof schuifpui makkelijk te openen is het hefschuifsysteem ontwikkeld, waarbij je de pui eerst. De prijzen voor deze soort kunststof schuifpui inclusief plaatsen zijn gemiddeld genomen wat hoger, maar daar staat tegenover dat een hefschuifpui rubberen afdichtstrips heeft en daardoor uitstekend isoleert. Ten slotte is er de kiepschuif, waarbij de vleugel niet alleen naar links of rechts geschoven kan worden, maar ook kan worden gekanteld om voor ventilatie te zorgen. Voor de kiepschuif bestaan alleen uitvoeringen in kunststof, omdat een schuifpui van hout of metaal te zwaar is om op deze manier te kunnen werken.

 

Gemiddelde tarieven voor een kunststof schuifpui

De kosten van een kunststof schuifpui inclusief plaatsen ervan hangen af van het formaat van je gevel en de pui. Een kunststof schuifpui wordt uitgevoerd in drie varianten. Voor de wat bescheidener gevel (twee a drie meter) is er de tweedelige pui, met één schuivend vleugeldeel. Deze variant is de goedkoopste. Als je gevel breder (vier meter) is kan je kiezen voor een driedelige kunststof schuifpui, meestal uitgevoerd met twee vleugeldelen. Voor de breedste gevels (vijf tot zes meter) is er een kunststof schuifpui die uit vier delen bestaat, waarvan er twee geopend kunnen worden. Dit is dan ook meteen het duurste model. De kosten van de pui zelf bepalen voor het grootste deel de kostprijs. Een vakman kan de pui tegen een relatief geringe prijs op maat maken, monteren en netjes integreren in je gevel. Omdat de arbeidskosten vrij laag zijn is het af te raden om zelf een kunststof schuifpui te installeren: dit is een moeilijk en lastig karwei.

 

Aantal delen Breedte gevel Kostprijs pui Meerprijs installatie
Twee 3 – 4 m € 1500,- tot € 3200,- €500,-
Drie 3 – 5 m € 2400,- tot € 4600,- €600,-
Vier 4 – 6 m € 4200,- tot € 5300,- €700,-
       

 

Waar moet je op letten bij je kunststof schuifpui?

  • De prijzen voor een kunststof schuifpui inclusief plaatsen ervan worden vastgelegd in een contract. Tref je een aanbieder die het handje contantje wil doen en de afspraken afdoet als “het komt wel goed”? Tenzij je hem persoonlijk kent is dit een slecht idee – je zou zo maar kunnen eindigen met een half afgewerkte schuifpui en een aannemer die steeds meer geld vraagt.
  • Kies voor een schuifpui die door meerdere onafhankelijke instanties beoordeeld is. Daarmee vermijd je het risico dat je een middelmatig product dat nog maar net op de markt is in handen krijgt.
  • Loopt de vleugel van je pui na een tijdje niet lekker meer? Waarschijnlijk is er dan aarde of vuil tussen de rail en de wieltjes van de vleugel gekomen. Dit valt makkelijk op te lossen door de vleugel uit zijn rails te lichten en de rails schoon te maken met een stofzuiger, borstel of spons met een sopje. Zet de vleugel daarna terug en waarschijnlijk loopt hij weer als een zonnetje.
  • Loopt de vleugel van je pui nog steeds stroef, ook na het schoonmaken ervan? Na een flink aantal jaar kunnen de wieltjes versleten zijn. In dat geval is het het beste om ze te laten vervangen door een monteur.

 

Wij bieden je vrijblijvende offertes voor kunststof schuifpuien

Er zijn veel aanbieders van kunststof schuifpuien, en het is niet eenvoudig om de beste aanbieding voor jouw woning te vinden. Je kan de rest van de dag over internet surfen op zoek naar die aanbieding, maar het is veel makkelijk om een stapeltje ouderwetse offertes aan te vragen. Wij hebben een enorme database aan actuele offertes van vakmensen. Als je hier je contactgegevens invult, sturen wij je de scherpste regionale aanbiedingen voor kunststof schuifpui inclusief plaatsen ervan. Onze offertedienst is vanzelfsprekend kosteloos en vrijblijvend, en biedt jou het overzichtelijke vergelijkingsmateriaal dat je zoekt. Klik hier nu.