Ben je op zoek naar actuele kunststof schuifpui prijzen? Daarover informeren we je in dit artikel graag. Een schuifpui is een prachtige manier om, zonder grote renovatie, je huis opener en lichter te maken. Het geeft je een perfect uitzicht over je tuin en laat je woning veel groter lijken. Bovendien stap je praktisch meteen naar buiten, zonder hoeven om te hoeven te lopen naar een buitendeur. Schuifpuien geven je kortom ruimte. Kunststof is een ideaal materiaal vanwege de veelzijdigheid, lage kosten en grote duurzaamheid. In dit artikel bespreken we de soorten kunststof schuifpuien die er zijn, de prijzen voor de kunststof schuifpui en installatie ervan, en geven je tips om er zoveel mogelijk van te genieten.

 

Wat zijn de voordelen van een kunststof schuifpui?

Het is een goede beslissing om te kiezen voor een kunststof schuifpui. Om te beginnen zijn de kunststof schuifpui prijzen laag. De plastics die worden gebruikt voor een kunststof schuifpui zijn deels gewonnen uit gerecycled materiaal en daardoor milieuvriendelijk. Ook na het einde van zijn levensduur kan een kunststof schuifpui gerecycled worden – en dat vermindert de hoeveelheid materiaal die uit de natuur gewonnen wordt. Een kunststof schuifpui is zeer stevig en in heel veel mooie uitvoeringen en kleuren leverbaar. De puien zijn inbraakwerend en onderhoudsarm, en verkleuren niet door de invloed van de zon. Dankzij het dubbelzijdige glas in de constructie en de isolatiewaarde van de kunststof zelf biedt een kunststof schuifpui uitstekende isolatie aan een woning, en daardoor lage stookkosten. Omdat plastic bij uitstek een vormbaar materiaal is, kan de pui bovendien worden geleverd in houtmotieven die aantrekkelijk ogen en van een afstand nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. We gaan zo dadelijk in op de verschillende uitvoering van een kunststof schuifpui die bestaan.

 

Welke soorten kunststof schuifpui bestaan er

Er zijn verschillende soorten kunststof schuifpui. De verschillen zitten hem in de manier waarop de schuifdeur geopend kan worden. De meest populaire soort kunststof schuifpui is de normale schuifpui. Die kan gewoon geopend worden door de schuifpui naar links of rechts te bewegen. De schuif loopt hier op borstels, die niet perfect afsluiten tegen tocht en vocht. Een hefschuif werkt iets anders: je moet hierbij de schuifdeur een stukje optillen voordat je hem openschuift. Deze deur is ideaal voor grotere kunststof schuifpuien, omdat hij het makkelijk maakt om grote en zware vleugels open en dicht te schuiven Tenslotte is er de kiepschuif, die zowel opengeschoven kan worden als op een kier gezet om de woning te lichten. Systemen met kiepschuiven worden alleen gebruikt voor een kunststof schuifpui, omdat die licht genoeg is om het gewicht van de pui te ondersteunen als hij op een kier wordt gezet. Voor deze soort kunststof schuifpui gelden hogere prijzen dan voor de andere modellen.

 

Wat betaal je gemiddeld voor een kunststof schuifpui

De kunststof schuifpui prijzen hangen af van het formaat en van de isolatiewaarde van de pui. Het mogen duidelijk zijn dat een pui duurder wordt naarmate hij groter wordt. Het aantal delen waaruit hij bestaat geeft een goede aanknoping voor de prijs. Over het algemeen bestaan de puien uit 2, 3 of 4 delen, waarvan de helft dan opengeschoven kan worden. Uiteraard betaal je extra kosten voor het installeren van een schuifpui. Dit kan je ook zelf uitvoeren, maar houd er rekening mee dat het veel werk is om de pui perfect op formaat te maken, goed te monteren en af te werken. Alleen al omdat het een constructie van een flink formaat is. Bovendien bespaar je maar zeer beperkt op de kosten voor het installeren, omdat verreweg het grootste deel van de prijs in de kosten van de pui zelf zit. De meeste kunststof schuifpuien zijn voorzien van HR++ glas en daardoor uitstekend geïsoleerd. Bekijk de tabel voor een kostenindicatie voor een kunststof schuifpui.

 

Aantal delen Schuivende delen Gemiddelde kosten (euro) Installatiekosten (euro)
2 1 2500 450
3 1-2 3200 550
4 2 4000 700
       

 

Tips en advies voor je kunststof schuifpui

  • Een kunststof schuifpui is een waardevolle toevoeging aan elke woning. Je moet je alleen afvragen of hij op zijn plaats is bij een monumentaal, klassiek huis. Het installeren van een kunststof schuifpui die qua stijl en uitstraling botst met de rest van het huis kan de waarde van het pand omlaag halen. Vraag jezelf af of je in dit geval niet beter af bent met een klassieke houten pui. Die heeft een aantal nadelen, zoals hogere kunststof schuifpui prijzen, maar past beter in een klassieke woning.
  • Het is mogelijk om ventilatiekanalen te installeren in je kunststof schuifpui. Sommige versies hebben zelfs al ingebouwde ventilatieopeningen. Deze afsluitbare kanalen zorgen ervoor dat je huis een betere doorluchting krijgt via de kunststof schuifpui.
  • Loopt je kunststof schuifpui na verloop van tijd minder soepel? Dat ligt meestal van de opbouw van vuil aan de wieltjes of in de borstels van de vleugel. Verwijder dan de pui, maak de bewegende of geleidende onderdelen goed schoon met een zachte borstel en sop, en plaats de vleugel terug in de pui. Het is geen goed idee om de pui te smeren. Heeft deze oplossing niet gewerkt? Dan kan het zijn dat de wielen van de schuifpui versleten zijn. Dit kan pas na vele jaren intensief gebruik aan de orde wezen. Schakel in dit geval een monteur in om de wielen te vervangen.

 

Kom erachter wat de beste prijzen voor een kunststof schuifpui zijn

Wij zijn gespecialiseerd in offertes. Bij ons kan je direct een stel gratis offertes voor een kunststof schuifpui inclusief prijzen opvragen. Die offertes zijn aan ons geleverd door vakmensen uit jouw regio, en bevatten de scherpste prijzen voor een kunststof schuifpui. Kennis is macht –met deze offertes weet je meteen wat de beste aanbieding voor een kunststof schuifpui en het installeren daarvan in jouw omgeving in. Offertes aanvragen is bij ons vrijblijvend, dus wat let je? Vul hier je contactgegevens in en je krijgt snel een pakketje offertes toegestuurd.