Wil je weten wat een kunststof schuifpui aan voordelen biedt? Dat zijn er veel: om te beginnen verbindt een schuifpui je woonkamer met de buitenwereld en geeft een wijds en open uitzicht over de tuin. Met één beweging sta je buiten en geniet je van licht en zon. Binnenshuis zorgt de pui voor licht, vrijheid en ruimte. Dit kan allemaal zonder in te leveren op inbraakveiligheid en isolatie van je huis. Dankzij dubbel glas en het gebruik van stevige duurzame kunststoffen is een schuifpui een echte aanrader als je je wooncomfort wilt verbeteren. Lees alles over de voordelen van een kunststof schuifpui en de keuzes die je kunt maken voor een optimaal product voor jouw woning.

 

De voordelen van een kunststof schuifpui

Er zijn grote voordelen van toepassing op een kunststof schuifpui. Het materiaal is voordelig, bijzonder stevig, en kan makkelijk gevormd worden in een gewenste kleur en motief. De belangrijkste van de kunststof schuifpui voordelen is de duurzaamheid: omdat het materiaal gemaakt is van gerecycled kunststof is het betaalbaar en zorgt het bovendien voor een lage milieubelasting, omdat er geen nieuw gewonnen grondstoffen voor gebruikt worden. Het plastic van een kunststof schuifpui wordt tot wel tien keer opnieuw gerecycled. Het is een erg stevig materiaal: goed bestand tegen schade, tegen inbraak, en tegen slijtage. In tegenstelling tot hout of metaal kan het niet rotten, roesten of afbladderen, en de moderne kunststof schuifpuien verkleuren ook niet meer onder invloed van zonlicht en zelfs zeewater. Een derde voordeel is de flexibiliteit van het materiaal: het kan in heel veel mooie motieven en kleuren worden geleverd – niets is zo vormbaar als kunststof. Verder biedt een kunststof schuifpui een zeer hoge isolatiewaarde en voldoet hij aan diverse keurmerken voor veilig wonen.

 

Welke kunststof schuifpuien zijn er in de handel

Een schuifpui is in feite gewoon een erg lichte vorm van gevel die voor een groot deel geopend kan worden. De beweegbare delen ervan noemen we de vleugels, en er bestaan meerdere mechanismes om ze soepel en snel te kunnen openen. De populairste uitvoering is de normale kunststof schuifpui, die met een simpele beweging naar links of rechts kan worden bewogen. Deze loopt op borstels en wordt meestal gebruikt voor de wat bescheidenere puien. Om bredere vleugels, die meer wegen, soepel te kunnen openen bestaat de hefschuifpui. Hiermee til je de vleugel die je wilt openen eerst in een aparte rails, waardoor hij heel makkelijk te openen is. Deze kunststof schuifpui biedt voordelen voordelen op het gebied van isolatie en tochtwering, omdat hij voorzien is van rubberen afdichting. Een uniek model schuifpui die alleen maar voor kunststof schuifpuien beschikbaar is, is de kieppui. Die is niet alleen makkelijk weg te schuiven, maar kan ook verticaal gekanteld worden om buitenlucht binnen te laten voor de ventilatie.

 

Wat ben je kwijt als je een kunststof schuifpui koopt

De montage van een kunststof schuifpui kent voordelen: de pui wordt op het juiste formaat voorgefabriceerd en ter plekke snel op maat gemaakt. Een expert kan de pui snel monteren en netjes afwerken, zodat de pui een geheel vormt met zowel de binnenkant als de buitenkant van je woning. Welke pui je kunt kiezen hangt af van de breedte van je gevel. Er is een tweedelige variant van de pui voor gevels rond de drie meter breed, met één openende vleugel. Een grotere gevel (rond de vier meter breed) kan voorzien worden van een driedelige pui, die ook één openende vleugel heeft. Voor gevels rond de vijf a zes meter breed is er een vierdelige kunststof schuifpui, die twee schuivende vleugeldelen bevat. Hoe breder de kunststof schuifpui, hoe hoger de kosten hiervan. De montagekosten zijn relatief laag, omdat er meestal niet veel werk verricht hoeft te worden, tenzij er sprake is van een complexe gevel of als er gestut moet worden.

 

Variant schuifpui Breedte Kosten pui Kosten installatie
Tweedelig 3 tot 3,5 m € 1700,- tot € 3000,- €500,-
Driedelig 3,5  tot 4,5 m € 2500,- tot € 4500,- €500,-
Vierdelig 4,5 tot 6,5 m € 4000,- tot € 5500,- €500,-
       

 

Aanschaffen en onderhouden van een kunststof schuifpui

 

  • Het feit dat hij in bijna elk soort huis past is één van de kunststof schuifpui voordelen. Maar als je de trotse bezitter van een monumentaal pand bent, of een woning met een zeer klassieke uitstraling, dan is het aan te raden om voor een houten schuifpui te kiezen. Een kunststof pui past niet bij de sfeer van het pand, en dat zie je terug in de waardebepaling bij verkoop.
  • Als je pui niet meer fijn opent en dichtgaat, kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Na vele jaren intensief gebruik kan het wezen dat de wielen van de vleugels te veel slijtage hebben opgelopen om nog soepel te openen. Nodig in dat geval een monteur uit om nieuwe wieltjes onder je vleugel te zetten. De meer waarschijnlijke verklaring is dat er vuil (modder, stof, steentjes) in de rails van de vleugel zijn gekomen. Een schoonmaakbeurt met een stofzuiger en daarna eventueel een zachte borstel of natte spons doet dan wonderen.
  • Kunststof schuifpuien zijn relatief dure objecten, en zijn bedoeld om tientallen jaren mee te gaan. Beknibbel dus niet op kwaliteit en kies de pui die je echt wilt hebben. En kies zeker niet voor een budgetmodel van een onbekend merk. Zoek altijd onafhankelijke recensies over de schuifpui die je op het oog hebt.

 

Offertes voor kunststof schuifpuien van vakmensen uit jouw streek

Je wilt graag een kunststof schuifpui, maar je raakt de weg kwijt in de chaos van aanbiedingen op het web? Gelukkig bestaat er nog steeds zoiets als de offerte, waarop je zonder toeters en bellen kunt nalezen wat je betaalt voor elk product. Om je zoektocht makkelijker te maken bieden we je graag een set up to date offertes van regionale experts aan. Daarmee zie je direct welke variant van de kunststof schuifpui de voordelen heeft die jij zoekt. Vraag onze gratis en vrijblijvende offertes aan via het contactformulier, en je weet meteen wat de allerbeste keuze voor jouw huis is.